Cal Esquerrà és un nucli rural situat al municipi de l’Espunyola, al Berguedà. La finca està composta de dues cases rurals independents: La Pallissa de Cal Esquerrà i La Masia de Cal Esquerrà.

Segueix-nos

© Cal Esquerrà | Disseny: La Padrina

 

Entorn

Les cases rurals de Cal Esquerrà es troben en un entorn natural de gran bellesa i en una localització privilegiada de l’Espunyola, a la comarca del Berguedà. El nucli es troba d’una banda, al peu dels Cingles de Capolat, els primers contraforts del Pirineu. De l’altra banda, la panoràmica que ens ofereix Cal Esquerrà és la gran plana central, amb les siluetes del Montseny i Montserrat a l’horitzó.

Visites recomanades

Bòfia
La bòfia de Boixadera
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
El mal pas de Travil
(zona d’escalada)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Els cingles de Capolat
(panoràmiques excepcionals)
balma
La Balma de Cal Ferrer
bergeda

El Berguedà és una comarca variada amb una gran diversitat de paisatges: de les muntanyes amb prats alpins, pinedes de pi negre o de pi roig a més alçada, fins als relleus més suaus del Baix Berguedà, amb un aspecte més mediterrani. Això, sumat amb el ric patrimoni cultural i el fet que segurament és una de les comarques més ben senyalitzades per a la pràctica del senderisme, fa que sigui un lloc ideal per venir-hi a caminar.

Sostenibilitat

Perquè creiem en un turisme responsable i sostenible a La Pallissa de Cal Esquerrà disposem de: caldera de biomassa (estella), plaques solars, equips eficients energèticament, alimentació ecològica dels nostres animals (vedells i vaques), camps lliures de pesticides, el que implica menys contaminació, reciclatge… per tal de reduir, al màxim, el nostre impacte mediambiental i, així, gaudir d’un entorn encara més saludable.

Fauna

Al voltant dels cingles de Capolat s’hi poden veure diverses espècies de rapinyaires solcant el cel com voltors, àligues, xoriguers i, si tenim sort, algun trencalòs. Gaudir i preservar aquesta fauna és un tresor que volem cuidar. Des de Cal Esquerrà, si pareu atenció al cel, podreu gaudir d’aquest espectacle únic.